پرش به محتوا
خانه » منظور از سهم الشرکه در یک شرکت تجاری چیست؟

منظور از سهم الشرکه در یک شرکت تجاری چیست؟

  • از

که نشان دهنده مقدار شراکت و تعهد ها و دستاوردهای مالک سهام در شرکت می باشد. و فرم یا برگ سهام به صورت یک سند است که می توان آن را معامله کرد. این سند یک مشخصه برای میزان سهام مالک آن در شرکت سهامی می باشد. روشن نیست که چرا شریک شرکت تضامنی نمی تواند بدون رضایت شرکا، شریک شرکت با مسئولیت محدود بشود ولی منعی از ورود او به شرکت نسبی وجود ندارد. شرکتی که مسئولیت شریک در آن (شرکت نسبی) نامحدود بوده و طلبکاران حق مراجعه به شرکای نسبی را برای وصول مطالبات خود دارند ولی در شرکتهای با مسئولیت محدود که طلبکاران حق مراجعه به شرکا را ندارند، حق ورود به این شرکت ها را به طور آزادانه ندارد.

سهم الشرکه چیست

بر این اساس هر یک از شرکا به مقدار سهم الشرکه خود در شرکت دارای حق رأی هستند. به زبان ساده تر، تعداد رأی هر شریک در تصمیم‌گیری‌ های شرکت به‌موجب مقدار سهم مشخص می‌شود. سهم الشرکه چیست؟ ۱۲ تیر ۱۳۹۹ • ۱۵۸ بازدید • ۰ دیدگاه سهم الشرکه چیست؟ توسط سها آگهی همیار بنیاد.

چه زمانی عدم فعالیت شرکت را به مالیات اعلام کنیم ؟

اگر محرز شود، این اقدام خلاف قوانین تجاری است و فردی که تقویم را تسلیم نموده، کلاهبردار شناخته می شود. اگر کارشناسان قضایی تشخیص دهند علاوه بر فرد کلاهبردار، سایر اعضاء مانند هیأت مؤسس و مدیران نیز در این اقدام دست داشته اند، با آن ها نیر در حکم کلاهبرداری برخورد خواهد شد. قید شده است ثبت تغییرات که حداقل سرمایه برای تأسیس آن، صد هزار تومان می باشد؛ که البته این شرط فقط اسمی است و پرداختی انجام نمی شود. این هیئت نظارت باید متشکل از سه نفر و به مدت یک سال کار نظارت بر مجمع شرکا را بر عهده بگیرند. قید می شود که کل سرمایه نقدی یا غیرنقدی می بایست به مدیر عامل آن تحویل داده شود.

  • در شرکت نامه بایستی سهم الشرکه غیرنقدی هر یک از شرکاء به صراحت تقویم و تعیین شود.
  • چنانچه شرکت در صورت مطالبه افراد اقدامی انجام ندهد فرد می تواند از طریق دادخواست مطالبه سهم الشرکه را به دادگاه ارائه دهند.
  • اما در خصوص اینکه آیا تمام سرمایه شرکت می تواند غیر نقد باشد تصریح قانونی وجود ندارد ولی با توجه به اصول کلی حقوقی از قبیل اصل اباحه، با توجه به اینکه قانونگذار منعی از آن ننموده است، جواز این امر قابل استفاده است.
  • تعدادی از شرکاء که حداقل سه چهارم سرمایه شرکت متعلق به آنها بوده و با انتقال موافق باشند.
  • عدم پیش بینی حداقل سرمایه در این شرکتها به این صورت قابل توجیه است که چون در این شرکتها در قبال دیون و تعهدات شرکت به اشخاص ثالث، شرکا مسئولیت تضامنی دارند و بر همین اساس اعتبار شرکت به اعتبار شركا وابسته است نه سرمایه شرکت لذا قانونگذار هیچ حداقلی را مقرر نکرده است.
  • کارگزاری نماد شاهدان • ارزش ذاتی سهم چیست و چگونه محاسبه …

سهم الشرکه شرکاء نمی تواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با نام یا بی نام باشد. صورتجلسه ظرف مدت یکماه ازتاریخ تشکیل جلسه تحویل اداره ثبت شرکتها شود. صورتجلسه در دو یا چند نسخه تهیه و تمام آنها امضاء و یک نسخه به اداره ثبت شرکتها ارائه شود. از آنجا که شخصیت شرکا در شرکت اشخاص حائز اهمیت است، قاعدتاً در صورت فوت یکی از شرکا، شرکت باید منحل شود.

و شناسه ملی …………… آدرس محل سکونت…………………………………………………………………………………… منتقل و از شرکت خارج شد و دیگر هیچ گونه حق و سمتی در شرکت ندارد و این نقل و انتقال سهم الشرکه مورد موافقت کلیه شرکاء / اکثریت شرکاء با رعایت مفاد ماده 102 قانون تجارت قرار گرفت. برای انتقال سهام در شرکت سهامی خاص باید گواهی نقل و انتقال سهام تکمیل شده و به اداره مالیات گزارش و مبلغی نیز پرداخت گردد و الا انتقال میسر نمی شود. در شرکت با مسئولیت محدود اما نیاز به تنظیم سند در دفتر خانه اسناد رسمی است. البته یادتون باشه که ممکنه در اساسنامه قید شده باشه که تناسب حق رای و سهم در شرکت چه مقررات خاصی داره.

تغییرات سرمایه

سهم الشرکه شرکاء نمی‌توانند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با اسم و یا بی اسم و غیره درآید سهم الشرکه را نمی‌توان منتقل به غیر نمود مگر با رضایت عده از شرکاء که لااقل سه ربع سرمایه متعلق به آنها بوده و اکثریت عددی نیز داشته باشند. اگر اساسنامه شرکت هیچگونه مقررات و جزئیاتی را در مورد تشکیل مجمع عمومی و طرز دعوت آن مشخص نکرده باشد، باید مطابق مقررات عمومی شرکت های تجاری اقدام شود. در صورت تشکیل شرکت هر یک از شرکا در زمینه نوع فعالیتی که موضوع شرکت می‌باشد، اقدام می‌کنند و بر همین اساس، شرکت را خواه با مدیریت خود و یا با دادن اذن به غیر اداره می‌کنند. با یکدیگر توافق می‌کنند که در صورت تحصیل سود و زیان هر کدام به نسبت سهم خود در آن شریک باشند. مستند ابطال توافق بر تعیین سهم الشرکه نیز می تواند ملاک مواد ۶۰۰ و ۶۰۱ قانون مدنی باشد.

قرارداد مشارکت در ساخت با احکام شرکت (مال مشاع) در قانون مدنی تشابه و تفاوت هایی دارد. به طور کلی باید گفت که احکام شرکت در قانون مدنی ناظر به خود شرکت (مال مشاع) و اداره و تقسیم آن است نه اسباب ایجاد کننده مالکیت مشاعی. قانون مدنی در ماده ۵۷۳ خود را درگیر بررسی احکام اسباب تحقق شرکت (مال مشاع) نکرده است و فقط متمرکز بر خود مال مشاع است. بنابراین ثبت شرکت در تهران ممکن است مجمع عمومی موسس ( در شرکت سهامی عام ) و موسسین ( در شرکت سهامی خاص ) حاضر نباشند آورده های غیرنقدی را به قیمت کارشناسی قبول نمایند ولی آمادگی قبول آن ها را به قیمتی کمتر از قیمت کارشناسی داشته باشند. در شرکت های سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی موسس الزامی نیست. لیکن جلب نظر کارشناس مذکور در ماده ۷۶ درباره آورده غیر نقدی شرکت ضروری است.

این موضوع ناشی از قوانین شرکت می باشد که نوع سرمایه و مسئولیت و مدیریت متفاوتی دارد. سهم الشرکه همان پرداخت حق شریک از طرف شرکت یا مدیران و شرکاء شرکت می باشد . در صورت پرداخت نشدن باید جایی برای رسیدگی به این امور باشد و از صلاحیت کافی برخوردار باشد. دادگاهی که وکالت خواسته حقوقی را قبول ثبت برند می کند باید تمام دیون از جمله ثمن(پول کالای فروخته شده)، بیع و قرض جهت صلاحیت دادگاه در رای منقول را ذکر کند. وکیل باید زمان مطرح شدن دعوا برای پرداخت سهم الشرکه که بین طلبکاران و شریک است در دادگاه محل زندگی حضور یابد. اگر دعوا بین شرکاء و شرکت، یا بین شرکاء با یک شریک مشخص باشد.

سرمایه شرکت ها می تواند به شکل سهم الشرکه و سهام باشد و ارادی یا غیر ارادی این سهم منتقل میگردد. ضمنا سهم الشرکه یک حق مالی است که طلبکار آن، حق مطالبه را از شرکت خواهد داشت. چنانچه مدارک فوق موجود نباشد، باید علاوه بر مطالبه سهم الشرکه باید دعوی اثبات شراکت نیز اقامه گردد. در این صورت مدارک زیر نیز می‌تواند به عنوان ادله و اماره دعوی قرار بگیرد. شرکت در معنای خاص خود یکی از انواع عقود معین است که همراه با اشاعه در حق مالکیت ایجاد می شود . شکل تکامل یافته شرکت در حقوق کنونی در صورتی است که در آن مالکیت های جزء ، اصالت خود را از دست می دهند و در یک مالکیت جمعی و اشتراکی ادغام می شوند و اجتماع مالکیت ها وجودی مستقل می یابند که از آن به شخصیت حقوقی یاد می شود .

در اثر آن برای شرکت و سرمایه خود در آن، و دارائی شخصی خود بیمناک شود، لکن به علت عدم رضایت یک یا برخی از شرکاء، نتواند سهم الشرکه خود را به دیگری انتقال دهد. همچنین در صورتی که شریکی که سهم الشرکه خود را منتقل نموده است عضو هیئت مدیره بوده ، در این صورت بایستی بعد از جلسه مجمع عمومی عادی یا عادی به طور فوق العاده تشکیل و نسبت به تعیین عضو جدید هیئت مدیره اقدام شود. پس سهم الشرکه با اکثریت عددی شرکا به علاوه این که این اکثریت نه تنها از نظر عددی باید بیشتر از نصف باشد بلکه باید جمع شرکاء شرکت در این اکثریت بیش از سه ربع سرمایه باشد. طبق ماده ۱۲۴ قانون تجارت، مادام که شرکت تضامنی منحل نشده مطالبه قروض آن باید از خود شرکت به عمل آید و پس از انحلال، طلبکاران شرکت می توانند برای وصول مطالبات خود به هریک از شرکا که بخواهند و یا به تمام آنها رجوع کنند. با تشکیل اشاعه، هر یک از شرکا به نسبت سهم خود از سود و منافع مال مشاع بهرمند خواهند شد و در این صورت این سهم به صورت حق مالی است که به دارایی شریک تعلق می‌گیرد. قاعده حقوقی این است که درصد سهم الشرکه از آورده تبعیت می کند و عایدی هر شریک درساختمان از درصد سهم الشرکه وی.

حقوق شرکا که با عنوان سهم الشرکه از آن یاد می گردد، برخلاف سهام، قابلیت نقل و انتقال به صورت آزادانه را ندارد. در ادامه حقوق شرکا در شرکت های با مسئولیت محدود، شرح داده شده است. به همین دلیل چنانچه در اساسنامه شرکت های سهامی خاص شرایطی در خصوص نقل و انتقالباشد. با گرفتن نظر مثبت تمامی سهامداران یا شرکا درج نشده باشد نقل و انتقال سهام به صورت آزاد امکان پذیر می باشد. با توجه به مواد 41 قانون تجارت نقل و انتقال در شرکت های سهامی عام به صورت کاملا آزادانه انجام می گیردد. به صورتی که حتی در اساسنامه شرکت هم امکان گذاشتن شرایط وجود ندارد.

ثبت شرکت در کرج و مراحل آن

به این ترتیب، در ازای سرمایه‌ای که هر شریک با خود به شرکت می‌آورد در سود و زیان آن سهیم می‌شود. برای تعیین میزان نقش شرکا در شرکت بر اساس سرمایه، حقی به اشخاص داده می‌شود که در برخی از شرکت‌ها به سهام و در برخی دیگر به سهم الشرکه تعبیر می‌شود. به این معنی که مالک سهام بی نام فردی می باشد که این سند را داشته باشد. نقل و انتقال سهام بی نام به صورت رد و بدل کردن صورت می گیرد.

چرا که با احداث اولین جزء مال مشاع (بنای ساختمان) پای احکام شرکت قانون مدنی به میان می آید. پس سهم الشرکه به معنی حقوق مالی فرد در سود و زیان های شرکت است و با توجه به سهمی که در شرکت دارد می تواند هر زمان بخواهد می تواند آن را مطالبه نماید که تحت عنوان حقوقی مطالبه سهم الشرکه یاد می شود. لازم به ذکر است که سهم الشرکه به دلیل منقول بودن مال قابل انتقال به بدهکار است. به این معنی بدهکار می تواند از شرکت به دلیل بدهی فرد آن را مطالبه نماید. پس گاهی منظور از مطالبه سهم الشرکه این است که طلبکار خواستار سهم الشرکه فرد بدهکار برای تسویه بدهی خواهد بود.