پرش به محتوا
خانه » روش و مراحل ثبت شرکت تعاونی

روش و مراحل ثبت شرکت تعاونی

  • از

فی الواقع اهداف و منظور فوق خصوصیاتی است که شرکت تعاونی را از شرکت تجاری منفک و ممتاز می سازد. زیرا در شرکت تجاری سود آوری به معنای خاص آن یعنی کسب پول مطرح و منظور ثبت شرکت است و در نتیجه فقط وضع مادی صاحبان سرمایه مطمح نظر است. لازم است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مجوز ثبت باید برای ثبت تعاونی، به مرجع ثبت، تحویل داده شود.

  • این اعضا از طریق جمع کردن سرمایه برای افراد محتاج، این کار را انجام می دهند و در قبال آن می توانند سودی دریافت کنند.
  • تبصره- اعضائی که با مصوبه اولین جلسه مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند، میتوانند تقاضای عضویت خود را پس بگیرند دراینصورت هیات مدیره بلافاصله پس از ثبت تعاونی مکلف به بازپرداخت وجه واریزی سهام آنان خواهد بود.
  • اعضا در جلسه مجمع عمومی عادی، اعضای هیئت مدیره و بازرس‌های شرکت تعاونی خود را انتخاب می‌کنند.
  • شرکتی است که به منظور اشتغال در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، عمران شهری، روستائی، عشایری و نظایر اینها فعالیت می‌نماید و مجموعاً یک واحد تولیدی را در آن اداره می‌نمایند.
  • د)میزان و نحوه سرمایه گذاری و مشارکت دستگاه های دولتی یا عمومی(در صورتی که طرح توجیهی برای تشکیل شرکت تعاونی باشد و دستگاه های مذکور سرمایه گذاری و مشارکت در آن را پذیرفته باشند).

در دههٔ ۱۳۸۰ و اوایل ۱۳۹۰ با اجرایی و تبیین نمودن اصل ۴۴ قانون‌اساسی، در خصوصی‌سازی بخش‌های دولتی، تعاونی‌ها به عنوان مهم‌ترین و لایق‌ترین بخش خصوصی در این واگذاری مورد توجه قرار گرفتند و مزایای بسیاری را به خود اختصاص دادند. شرکتهای تعاونی همچنین از مزایای معافیتهای مالیاتی در برخی از انواع تعاونیها برخوردارند. قانون بخش تعاونی در سال ۱۳۷۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. بنابراین شرکت ها تعاونی در اهداف و منظور خود استقلال کامل یعنی وضع اجتماعی و اقتصادی اعضا را در نظر دارند در حالیکه در سایر شرکت ها فقط وضع مادی مدنظر است و همین هدف این شرکت ها را فراتر از نگرش مادی در نظر گرفته است. لازم به ذکر است ملاصدرا با بیش از سه دهه تجربه مدیریت و ۲۰۰ کارشناس متخصص همه امور ثبتی و حقوقی را در کمترین زمان ممکن انجام می دهد . بعد از وارد نمودن شماره خود در صفحه ثبت ملاصدرا ، مشاورین هلدینگ ملاصدرا در کمتر از ۶۰ ثانیه با شما تماس می گیرند.

حسابرسی مالیاتی و هر آنچه که باید درباره

چنانچه ناگزیر به تغییر محل فعالیت خود دارید می توانید آدرس اولیه شرکت خود را تغییر دهید. از مواردی قبیل در انحصار قرار دادن و انبار بیش از اندازه موارد که باعث گران فروشی شود که به ضرر عموم باشد جلوگیری می کند. در صورتی که اشخاصی وسایل کار را در دسترس ندارند برای آنها وسایل کار را فراهم می کند.

آیا اخذ کد اقتصادی پس از ثبت شرکت اجباری می باشد و پلمپ دفاتر چیست ؟

یکی از اصلی‌ترین مدارک برای ثبت شرکت تعاونی، که بدون آن امکان ثبت شرکت وجود ندارد، مجوز ثبت دریافتی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. این مجوز در واقع تاییدیه‌ای برای مطابقت برنامه‌ها و اقدامات انجام شده شرکت با قوانین و مقررات مصوب کشوری است. بر اساس دستورالعمل شرکت‌های تعاونی مصوبه وزارت کار و رفاه اجتماعی، حداقل تعداد اعضا برای تشکیل شرکت تعاونی، 7 نفر است. اما برای حداکثر اعضا هیچ محدودیتی برای شرکت‌های تعاونی در نظر گرفته نشده است؛ مگر اینکه ظرفیت فنی تاسیسات و یا امکانات شرکت برای افزایش اعضا، کافی نباشد. به عبارت دیگر، حداکثر تعداد اعضا بستگی به میزان فعالیت، حجم و نوع شرکت تعاونی دارد. با این حساب حداقل هزینه ای که باید برای ثبت شرکت پرداخت کنید مبلغ 1,300,000 تومان است.

همایش بهبود فضای کسب و کار در اواخر ماه جاری برگزار می گردد

درخواست تشکیل تعاونی به علاوه نام سه نفر معرفی شده به عنوان هیئت موسس از بین اعضای اولیه را تنظیم کرده و بعد فرم کلیات پيشنهادی مورد نظر تکمیل می شود. ثبت ملاصدرا با استخدام و به کار گیری نیروهای جوان، خبره و متخصص یک مجموعه ی جوان ، پویا و متخصص را اداره می کند . در نتیجه در انجام همه ی امور ثبتی و حقوقی توانایی و مهارت خاص خود را دارد . ثبت ملاصدرا با بیش از سه دهه تجربه مدیریت و 200 کارشناس متخصص همه امور ثبتی و حقوقی را در کمترین زمان ممکن انجام می دهد . مرجع ثبت تعاونی ها در تهران ” اداره کل ثبت شرکت ها ” و در شهرستان ها ” اداره ثبت ” واقع در مرکز اصلی تعاونی است.

محاسنی را برای ثبت شرکت مسئولیت محدود می‌توان ذکر کرد، نظیر آنکه در شرکت مسئولیت محدود فقط نیاز به ۲ عضو اصلی دارد و یا هر ساله نیاز به معرفی اعضاء، تنظیم صورتجلسه و تایید آن نیز نیاز نیست. اما در عین حال معایبی را نیز برای این نوع شرکت نظیر عدم توانایی اخذ وام از برخی بانک‌ها و یا شرکت در برخی مناقصات دولتی می‌توان برشمرد. این مجوز به منزله تأیید وزرات تعاون که در جهت تشکیل تعاونی و اقدامات لازم با آن مطابقت داشته باشد .

مطابق ماده ۴ قانون تعاون، حداقل سرمایه اولیه در شرکت‌های تعاونی عام ۱۰ میلیون تومان و شرکت سهامی خاص، ۱ میلیون تومان است. ماهیت شرکت‌های تعاونی تجاری نیست زیرا هدف از تشکیل آن‌ها رفع نیاز‌های مشترک اعضا است و نه کسب سود. البته این شرکت‌ها در ماده ۲۰ قانون تجارت، تجاری شناخته شده‌اند، بنابراین تاجر هستند. وزارت تعاون پس از بازبینی و تائید مدارک فوق اجازه ثبت شركت تعاونی را صادر می كند. لیست اسم و اعضایی كه در اولین جلسه مجمع عمومی عادی شركت داشته اند .

پس از انتشار روزنامه رسمی تاسیس شرکت تعاونی، می توان برای دریافت پروانه تاسیس تعاونی به وزارت تعاون مراجعه کرد و با تسلیم درخواست کتبی، ارائه مدارک ثبت شرکت و برند و روزنامه رسمی و تعیین شماره مخصص از طرف وزارت تعاون، نسبت به دریافت پروانه اقدام کرد. به طور مثال، مواردی مانند انتخاب هیات مدیره و بازرس، تعیین و تصویب بودجه شرکت، تصمیم در حوزه کاهش و افزایش سرمایه، تعیین خط‌مشی‌های داخلی شرکت تعاونی، تعیین روزنامه کثیرالانتشار شرکت تعاونی و… در صلاحیت مجمع عمومی عادی هستند. دو رکن اصلی شرکت تعاونی، مجمع عمومی عادی و مجمع فوق‌العاده هستند که هر یک از این دو مجمع، صلاحیت تصمیم‌گیری درباره تغییرات شرکت تعاونی را دارند. ♦ حداقل تعداد اعضاء در زمان ثبت شرکت تعاونی و دوران فعالیت شرکتهای تعاونی نباید از 7 نفر عضو کمتر باشد.