طبق ماده ۱۱۸ قانون تجارت ایران، شرکت تضامنی وقتی تشکیل میشود که تمام سرمایه نقدی تأدیه وسهم الشر که غیر نقدی نیز تقویم (قیمت گذاری) و تسلیم شده باشد. شرکت های تجاری دارای دسته بندی هشت گانه بوده که تفاوت آن ها در نام و نحوه ثبت آن ها است. شرکت های تجاری شامل شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت تعاونی، شرکت تضامنی و شرکت نسبی میباشد. طبق ماده ۱۱۸ قانون تجارت ، شرکت تضامنی وقتی تشکیل میشود که تمام سرمایه نقدی تأدیه وسهم الشر که غیر نقدی نیز تقویم (قیمت گذاری) و تسلیم شده باشد.
طبق آیین نامه قانون تجارت تنظیم شرکت نامه برای تمامی شرکت ها اجباری می باشد ولی تنظیم اساسنامه فقط برای شرکت های سهامی و مختلط سهامی اجباری است. شرکت نامه در شرکت های تضامنی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت می رسد ولی می توان در دفاتر رسمی نیز آن را ثبت نمود که در این صورت باید دو بار حق الثبت پرداخت نمود که این کار یک هزینه ی اضافی برای شرکت محسوب می شود پس بهتر است شرکت نامه را در اداره ثبت شرکت ثبت نمود. واگذاری سهام در شرکت های بامسئولیت محدود با توافق سه چهارم شرکا و پس از ثبت در دفتر خانه اسناد رسمی انجام می شود اما این امر در شرکت های سهامی به شکل نقل و انتقال عادی سهام انجام می گیرد. بنابراین اشخاصی که مایلند به هنگام نیاز، آورده خویش به شرکت را فوراَ از طریق انتقال سهم الشرکه به غیر، به وجه نقد تبدیل کنند منطقاَ رغبتی به سرمایه گذاری در شرکت نسبی ندارند.
شرایط ثبت شرکت تضامنی
ما در این مقاله میخواهیم بهاختصار در خصوص این تفاوتها توضیح دهیم. چنانچه تصمیم به تشکیل و ثبت شرکت برای کسبوکار مورد نظر خود دارید، با مشاوران ما در تیم حقوقی لامینگو تماس حاصل نمایید. اگر سؤالی در خصوص تفاوت شرکت های تجاری دارید و یا میخواهید نسبت به ثبت شرکت اقدام کنید، با ما تماس بگیرید. این نوع شرکت نوعی شرکت بازرگانی محسوب میشود که ثبت شرکت در آن سرمایه بین شرکا تقسیم شده و هر یک از آنها به نسبت سهم خود مسئولیت هایی دارند. شرکت ها که شخصیت های حقوقی محسوب می شوند انواع مختلفی دارند و از نظر تعداد اعضا، اختیارات و مسئولیتها، سرمایه مورد نیاز و … همانطور که پیشتر نیز بیان شد شرکت سهامی شرکتی است که موسسین آن قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین میکنند.
بنابراین هر فرد یا شریک که به سهامدار در شرکت های سهامی شناخته می شود در این شرکت ها به اندازه سهام خود در شرکت مسئولیت دارد. سهام قابل افت و رشد است و باید در هر زمان میزان اعتبار سهام مشخص شود تا مسئولیت شرکا بر اساس آن تعیین شود. چون اختیار اداره شرکت به دست شرکای ضامن است و شرکای سهامی نمیتوانند در آن دخالت داشته باشند از این رو قانون حق نظارت را به شرکای سهامی داده است که از طریق مجمع عمومی اعمال میشود.
کلاهبرداری اینترنتی به اسم سهام عدالت
برای ایجاد شرکت تضامنی مقداری برای سرمایه تعیین نشده است و سرمایه شرکت امکان دارد یک مبلغ ناچیز باشد. در مورد شرکت سهامی حداقل سرمایه ای که باید در شرکت گذاشته شود تعیین شده است. افرادی که قصد ثبت شرکت بازرگانی را دارند شرکت مسئولیت محدود را انتخاب می کنند. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت ها یک میلیون ریال در نظر گرفته شده است. مدت مسئولیت هیات مدیره در شرکت مسئولیت محدود، نامحدود است مگر اینکه در اساسنامه به ترتیب دیگری در نظر گرفته شده باشد. مسئولیت و ضمانت شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود تا سقف میزان سرمایه است.
- در مقابل، ثبت شرکت مدنی اجباری نیست؛ دارای شخصیت حقوقی مستقل نبوده و نیازی به تعیین اقامتگاه و تابعیت ندارد.
- در این حالت مسئولیت شرکا سهامدار به میزان سهامی است که در شرکت دارند و تنها به اندازه همین سهام باید پاسخگوی دیون و بدهی های شرکت باشند.
- در شرکت سهامی خاص، انتخاب بازرس اصلی و علیالبدل الزامی است؛ اما در شرکتهای مسئولیت محدود انتخاب بازرس اختیاری است.
- رونوشت برابر با اصل مدارک احراز اعضاء هيأت مديره(شناسنامه و کارت ملي) ارائه گردد.
- اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که وکیل شرکت آن را ثبت نماید.
یعنی اگر در شرکت نامه رسمی هم موضوع به سکوت برگزار شود ، چنین مسئولیتی خود به خود متوجه شریک ضامن جدید خواهد بود . ولی در شرکت تضامنی ، هر کس به عنوان شریک ضامن وارد شود ، مسئول قروضی هم خواهد بود که شرکت قبل از ورود او داشته است و این مسئولیت قهری است. در شرکت های تضامنی هیچ یک از شرکاء نمی تواند سهم الشرکه خود را به دیگری منتقل کند ، مگر با رضایت تمام شرکاء . در صورتی که شرکت در مواقعی به مشکل برخورد کند یا کفایت لازم برای پرداخت دیون را نداشته باشد، هریک از شرکاء مسئول پرداخت تمامی دیون و تعهدات کلی شرکت هستند. و هرگونه قراردادی دال بر خلاف این موضوع مابین شرکاء ارزش قانونی نخواهد داشت. داشتن قرارداد شرکت(شرکتنامه) در شرکت تضامنی ضروری است اما داشتن اساسنامه (قانون اداره شرکت) ضروری نیست البته ممکن است این دو با هم یکی باشد.
تعداد شرکا در شرکت سهامی عام زیادتر از سایر انواع شرکتهای سهامی است؛ این امر میتواند منجر به جمعشدن سرمایههای کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ بشود که انجام فعالیتهای اقتصادی سنگین را میسر میسازد. در این نوع شرکتها نقل و انتقال سهام آسان است و محدود به رضایت دیگر سهامداران نیست. حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص a hundred هزار تومان می باشد و این در حالی است که در شرکت سهامی خاص، حداقل 35 درصد سرمایه در یکی از شعب بانکها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و sixty five درصد در تعهد سهامداران میباشد. تامین سرمایه در شرکتهای سهامی عام، با پذیره نویسی عمومی صورت می گیرد.
در صورت ورشکستگی شرکت، طلبکاران به شرکای ضامن رجوع خواهند کرد و حق رجوع به شرکای با مسئولیت محدود را ندارند. اگر شرکت مختلط غیر سهامی ورشکست شود و دارایی شرکت میان طلبکاران خود شرکت تقسیم شده و طلبکاران شخصی شرکا، در آن حقی ندارند. همانطوری که ماده ی 141 ق.ت در مورد شرکت مزبور چنین تصریح می دارد که شرکت مختلط غیر ثبت تغییرات سهامی شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود. شرکت مختلط غیر سهامی نیز در واقع ترکیبی از شرکای ضامن و شرکای با مسئولیت محدود است و شرکای ضامن به طریق شرکت تضامنی و شرکای دیگر به طریق شرکت با مسئولیت محدود عمل میکنند.
اکثر شرکتهای تجاری و غیرانتفاعی بهعنوان «سهامی با مسئولیت محدود» یا «تضامنی با مسئولیت محدود» ثبت میشوند. برای کمک به شما در تعیین اینکه کدام یک برای بیزینس شما بهترین است، تفاوت بین این دو ساختار را توضیح می دهیم و مزایا و معایب شرکت های سهامی با مسئولیت محدود در مقابل شرکت های تضامنی با مسئولیت محدود را بررسی می کنیم. ۱.شرکت های سهامی خاص را به وسیله حداقل ۳نفر عضو و شرکت با مسئولیت محدود به وسیله دو نفر عضو می توان تشکیل داد.
همان طور که از اسمش پیداست، در این شرکت ها بحث نسبیت مطرح است بدین صورت که سهم هر شریک از یک شرکت هرچقدر بیشتر باشد، مسئولیت وی در مقابل پرداخت اموال از دست رفته بیشتر است و باید قسمت بیشتری از طلب افراد را پرداخت ثبت برند تجاری نماید. در شرکت های نسبی و تضامنی با توافق شرکا، حداقل یک رئیس از میان شرکا یا یک فرد خارج از سازمان انتخاب می شود. این فرد در صورتی که جزو شرکا و بنیان گذاران نباشد، وظیفه اش تنها در قالب مدیریت خواهد بود.
ولی در شرکت های سهامی اختیارات هیئت مدیره و مدیرعامل از یکدیگر جدا میباشد، و مدیرعامل را می توان از غیراعضای هیئت مدیره نیز انتخاب نمود. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت به میزان یک میلیون ریال می باشد. وجود هر یک از سمت های مدیرعامل ، رئیس هیئت مدیره و نائب رئیس در شرکت سهامی خاص اجباری می باشد. شرکت های عمرانی ، شهرداری که معمولا در مزایدات و مناقصات شرکت می کنند، شرکت سهامی خاص را انتخاب می کنند.
پارمنتس عضوی از اعضای شرکت Investors In UK Limited انگلستان می باشد که فعالیتهای آن در زمینه سرمایه گذاری، خرید بیزینس و راه اندازی بیزینس های استارت آپ، خرید املاک مسکونی و تجاری، زمین و قوانین مربوط به دیدار و زندگی در انگلستان می باشد. شركت های مسئوليت محدود از تاريخ ثبت به مدت نامحدود و تا زماني كه شركا تصميم به انحلال شركت نگرفته باشند می تواند به فعاليت خود ادامه دهد . در صورت موفقیت آمیز بودن سه مرحله ی پیشین موافقتنامه اولیه ثبت از اداره کل تعاون استان تهران یا ادارات تعاون شهرستانهای ذیربط دریافت می گردد.