پرش به محتوا
خانه » راهنمای ثبت شرکت تعاونی 1400【مراحل، مدارک و هزینه مورد نیاز】️️

راهنمای ثبت شرکت تعاونی 1400【مراحل، مدارک و هزینه مورد نیاز】️️

  • از

در شرکت های تضامنی و شرکت مختلط علاوه بر نکات فوق باید اسم تمام شرکای ضامن نیز منتشر شود. اگر قصد دارید بیشترین سوددهی را بین رقبایتان داشته باشید و در شبکه های اجتماعی به بهترین شکل به جذب مشتری بپردازید، با کارشناسان سامانه نیک در ارتباط باشید. تشکیلات و موسسات مزبور می توانند عناوینی از قبیل انجمن، کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند ولی اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود. نوع دفتر مورد تقاضای شخص دفتر کل و روزنامه و تعداد برگهای دفتر و تعداد جلد دفتر را درج کرده و اطلاعات وارد شده را ذخیره می‌کنیم.

  • ماده 73 – هر یك از دستگاه‌ها, شركت‌ها و موسسات موضوع ماده 17 قانون بخش تعاونی كه بدون عضویت, در تعاونی مشاركت یا سرمایه گذاری كرده باشد می‌تواند نماینده‌ای برای نظارت بر تعاونی‌ و حضور در جلسات مجامع عمومی و هیأت مدیره به عنوان ناظر داشته باشد.
  • هیأت مؤسس عبارتست از عده‌ای از افراد واجد شرایط عضویت در تعاونی مربوط که اقدام به تأسیس تعاونی می‌نمایند.
  • سهامی خاص از ۳نفر به عنوان عضو هییت مدیره تشکیل شده است که حتما باید دارای سهم باشند و دو نفر به عنوان بازرس.
  • 10 – اجرای برنامه‌های ترویج و آموزش تعاون برای تفهیم و تعمیم روشها و برنامه‌های مختلف تعاونی و انتشار کتب و نشریات مورد لزوم‌تعاونی.
  • ۹- نظارت بر اجرای این قانون و سایر قوانین موضوعه درباره عملیات و وظایف شرکتها و اتحادیه‌‌های تعاونی.

۷- ارائۀ گواهی رسمی مبنی‌بر تأیید قبول استعفا و عدم‌اشتغال در پست و مقام و مشاغل موضوع ماده (۲۹) قانون. ۶- دریافت و تكمیل فرم اعلام داوطلبی، در حضور فرماندار یا بخشدار یا مسئول ثبت‌نام در وزارت‌كشور، سفارتخانه، كنسولگری یا نمایندگی سیاسی. تبصره (الحاقی ۲۲/ ۸/ ۱۳۹۰)- فرمانداران یا بخشداران حوزه‌های انتخابیه نیز مراتب را به فرماندار یا بخشدار مركز حوزۀ انتخابیه اعلام می‌كنند. ماده ۱۹- در بخش‌های ثبت شرکت مركزی شهرستان‌ها هیئت‌اجرایی تشكیل نمی‌شود و امور انتخابات در بخش مركزی برابر ماده(۴۳) قانون به‌عهدۀ هیئت‌اجرایی شهرستان می‌باشد. تبصره ۵- آیین‌نامۀ اجرایی این قانون توسط وزارت‌كشور تهیه و به‌تصویب‌ هیئت‌وزیران خواهد رسید. تبصره ۲ (الحاقی ۲۲/ ۹/ ۱۳۷۴)- وزارت‌كشور مجاز است درصورتی‌كه حوزه‌های انتخابیه بیش از دو نام داشته باشد، تمام یا قسمتی از اسامی حوزۀ انتخابیه را روی مهر حك نماید.

مدارک لازم جهت مفاصا حساب شهرداری

ماده68- افتتاح هر نوع حساب نزد بانک‌هاو مؤسسات مالی اعتباری وسایربنگاههای واسط پولی, پس از تصویت هیأت مدیره با امضاهای مجاز معرفی شده از طرف هیأت مدیره امکان پذیر خواهد بود. ماده 66- در صورتی که تعاونی دارای بیش از یک پروژه بصورت همزمان باشد مکلف است جهت نگهداری وجوه واریزی اعضاء مربوطه برای هر پروژه حساب جداگانه ای افتتاح نموده و برداشتها وهزینه های مربوطه را به صورت مجزا مستند سازی و تنظیم کند . تبصره- مفاد این ماده شامل اعضایی که به دلیل واگذاری واحد مسکونی لغو عضویت شده اند نیز می شود .

3- قبل از پایان مدت تعاونی، در صورتی که مدت آن طبق اساسنامه محدود باشد؛ برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده با دستور تمدید مدت یا انحلال. اتخاذ تصمیم در مورد حداقل و حداکثر سهام اعضا [موضوع ماده 20 قانون بخش تعاونی]. کلیه شرکتها و اتحادیه‌ های تعاونی موظفند اساسنامه خود را با این قانون تطبیق ‌دهند و پس از تأیید وزارت تعاون تغییرات اساسنامه خود را به عنوان تعاونی به ثبت برسانند ثبت برند در غیر اینصورت از مزایای مربوط به بخش تعاونی و این ‌قانون برخوردار نمی‌ باشند. تبصره 2– نحوه تشکیل و فعالیت اتاقهای تعاون استان و شهرستان بر اساس آیین نامه ای است که به تصویب مجمع عمومی نمایندگان اتاق تعاون ایران می رسد. تبصره– هیأت بازرسی اتحادیه ‌ها می ‌توانند بنا به تقاضای مجمع عمومی تعاونیهای عضو و تصویب مجمع عمومی اتحادیه وظایف بازرسی‌ تعاونیهای عضو را نیز انجام دهد.

تمدید مدت شرکت تعاونی به عهده کدام مرجع است

تبصره ۲ (الحاقی ۰۹ˏ۰۴ˏ۱۳۵۲)- تا زمانیکه به تشخیص وزارت تعاون و امور روستاها موجبات تشکیل اتحادیه‌‌‌های تعاونی موضوع ماده ۶۱ این قانون فراهم نشده است،‌ ‌شرکت‌های تعاونی تهیه و توزیع در هر شهرستان می‌ توانند اتحادیه واحدی را برای انجام تمام یا قسمتی از وظایف اتحادیه‌‌‌های سه‌ گانه مذکور در ماده ۶۱‌ این قانون تشکیل دهند. ماده ۴۳- نخستین هیئت ثبت تغییرات شرکت مدیره شرکت موظف است ظرف یکماه از تاریخ جلسه مجمع مؤسس برای ثبت شرکت در مراجع ذیصلاحیت اقدام‌ قانونی بعمل آورد. ۸- اتخاذ تصمیم درباره شکایت عضوی که اخراج شده و یا کسی که درخواست عضویت او از طرف هیئت مدیره پذیرفته نشده است یا ارجاع امر ‌به هیئتی مرکب از پنج نفر از اعضاء مجمع عمومی، تصمیم متخذه از طرف مجمع عمومی یا هیئت پنج نفری قطعی است.

د – ارائه گزارشهای سالانه و نوبتی به مجمع نمایندگان و وزارت تعاون از نظر وضعیت فعالیتهای اطاق تعاون و رعایت قوانین و مقررات و اظهار‌نظر در مورد گزارشهای هیأت رئیسه. مجمع عمومی عادی حداقل سالی یک بار پس از پایان سال مالی جهت انجام وظیفه قانونی خود تشکیل می‌ شود. در موارد ضروری در هر موقع سال می‌توان مجمع عمومی عادی را به صورت فوق‌ العاده تشکیل داد. تبصره– تشخیص موارد فوق بنا به پیشنهاد هر یک از هیأت مدیره یا بازرسان و تصویب مجمع عمومی خواهد بود.

حق الزحمه و پاداش بازرس (موضوع تبصره 2 ماده 40 قانون بخش تعاونی ) لازم الرعایه است. با توجه به اینکه اعمال رای در مجامع عمومی شرکت، جزء حقوق ناشی از عضویت محسوب می شود لذا در صورتی می توان برای مدیر عامل حق رای قائل بود که عضو تعاونی نیز باشد. صرف تصدی سمت مدیریت عامل شرکت به هیچ وجه ایجاد حق رای نمی نمایدو اعمال این حق صرفاً در صورتی امکان پذیر است که مدیر عامل در عین حال عضو هیات مدیره شرکت نیز باشد که در این وصورت اعمال رای از جانب او ناشی از عضویت در هیات مدیره است و نه تصدی سمت مدیریت عامل. کاندیداها می توانند معرفی خود و برنامه های مربوطه را قبل از تشکیل مجمع (به صور مختلف از قبیل مذاکره با اعضاء، انتشار معرفی نامه و….) به انجام رسانند و حتی این امکان وجود دارد که وکیل و نماینده تام الاختیار آنان در مجمع عمومی به معرفی آنها بپردازد.

در صورتی که تمام روندبه درستی انجام شده باشد و مدارک مورد نیاز به همراه صورتجلسه مجمع تحویل اداره ثبت شرکت‌ها شده باشد، می‌توان انتظار داشت انحلال شرکت پس از ۱۰ الی ۱۵ روز کاری قانونی و نهایی شده باشد. خدمات اعضای هیئت مدیره در ازاء عضویت در هیئت مدیره شرکت های تعاونی بلاعوض است ولی هزینه اجرای ماموریت هائی که از طرف تعاونی در حدود بودجه مصوب مجمع عمومی به آنان ارجاع می شود قابل پرداخت است و مجمع می تواند مبلغی ازسود خالص را به عنوان پاداش به آنان بپردازد. مجمع عمومی فوق العاده به منظور تغییر مواد اساسنامه ، تصمیم گیری نسبت به عزل یا قبول استعفای هیئت مدیره و انحلال یا ادغام تعاونی تشکیل می گردد. عدم رعایت مقررات اساسنامه و سایر تعهدات قانونی پس از دو اخطار کتبی توسط هیئت مدیره به فاصله 15 روز از تاریخ اخطار دوم با تصویب مجمع عمومی فوق العاده.

ماده 35 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران

۱ – از حداقل پنج درصد (۵%) به بالا با تصویب مجمع عمومی عادی به عنوان ذخیره تعاونی به حساب ذخیره قانونی منظور می‌شود. هیات مدیره که حداقل three و حداکثر 7 نفر عضو دارد از میان اعضای شرکت (شرکاء) انتخاب می شوند و مسئولیت اداره امور تعاونی را بر عهده دارند. شرکت تعاونی شرکتی است که برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، در جهت اهداف مطرح در قانون بخش تعاونی و به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق همکاری و تشریک مساعی آن ها با رعایت قانون مذکور تشکیل می شود. ماده ۹۸ (اصلاحی ۰۵ˏ۱۲ˏ۱۳۵۰)- هر یک از اعضاء شرکتها یا اتحادیه‌‌‌ها در صورتیکه با تصمیم ادغام مخالف باشد ‌‌می‌تواند حداکثر تا یکماه نظر خود را کتباً بشرکت یا ‌اتحادیه مربوط همچنین وزارت تعاون و امور روستاها (‌یا وزارت کار و امور اجتماعی در مورد ‌شرکت‌های تعاونی کارگری) اعلام دارد. ‌ماده ۷۷- در اساسنامه اتحادیه‌‌‌های تعاونی کشاورزی یا روستائی که تا قبل از تصویب این قانون تشکیل شده ‌اند و یا در آینده تشکیل میشوند برای ‌نظارت و همچنین پرداخت اعتبار ب‌شرکت‌های عضو خود با تشخیص وزارت تعاون و امور روستاها بتدریج تغییرات متناسب با این قانون داده خواهد‌ شد. ماده ۵۴- مجمع عمومی شرکت تعاونی بازرس یا بازرسانی را از میان اعضای شرکت برای مدت یک سال مالی انتخاب ‌‌می‌کند تجدید انتخاب ‌بازرس یا بازرسان قبلی بلا مانع است.

تبصره3ـ حمایتهای مذکور در این ماده مانع از اختصاص سایر حمایتهای مربوط به اقشار خاص مثل روستاییان، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، ایثارگران و نظایر آن نخواهد بود. آئین‌نامه اجرائی این ماده به پیشنهاد وزارت اموراقتصادی‌ودارایی ظرف مدت سه‌ماه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. تبصره4ـ تعاونی‌های اعتباری قرض‌الحسنه ‌و صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای که منحصراً به امر قرض‌الحسنه می‌‌پردازند، از شمول این ماده مستثنی بوده و تابع مقررات خود می‌‌باشند.

مراحل ثبت انحلال شرکت

شرکت تعاونی ‌‌می‌تواند طلب ‌خود را از اعضائی که از شرکت خارج شده‌ اند با حق تقدم نسبت بسایر طلب ‌کارها از کل مطالبات آنها بابت سهام و یا سود آن، همچنین مازاد برگشتی‌ مربوط و یا سپرده‌‌‌های آنها در شرکت برداشت کند. ماده ۷- مجمع عمومی عالیترین مرجع اتخاذ تصمیم و ابراز اراده جمعی اعضاء برای اداره امور شرکت است که در آن تمام اعضاء حق دارند حضور‌ بهمرسانند و رأی خود را درباره موضوع دستور جلسه مجمع بدهند. با عنایت به اینکه مقنن در بند 10 ماده 37 قانون بخش تعاونی، بر ضرورت انتخاب صاحبان امضاء مجاز از میان اعضاء هیات مدیره ومدیر عامل تصریح نموده بنابراین مسوولیت مذکور قائم به ذات آنهاست و قابل تفویض به غیر نمی باشد. به عبارت دیگر آنچه در انتخاب افراد مورد نظر، مبنا و ملاک قرار می گیرد، شخصیت این افراد است و مباشرت آنها در اعمال اختیارات تفویضی مناط اعتبار اعمال آنهاست. شخص حقوقی عضو هیات مدیره تعاونی می تواند نماینده خود را عزل کند و فرد واجد شرایط دیگری را به جانشینی او برای شرکت در جلسات هیات مدیره و انجام وظائف مدیریت معرفی کند زیرا نماینده مذکور، منتخب مجمع عمومی نیست تا امکان عزل وی بوسیله شخص حقوقی معرفی کننده وجود نداشته باشد.

ماده ۱۳۹- وزارت تعاون و امور روستاها بمنظور نظارت و ارشاد تعاونی‌‌ها مجاز به حسابرسی آنها میباشد و در عین حال ‌‌می‌تواند طبق ‌آئین ‌نامه‌ای که تنظیم خواهد کرد اجازه حسابرسی شرکتها و اتحادیه‌‌‌های تعاونی عضو اتحادیه نظارت و هم آهنگی را برای دوره‌‌های معین باتحادیه ‌مذکور بدهد و یا این اجازه را برای ادوار بعدی تمدید کند. تبصره- رسیدگی باتهام هر یک از کارکنان سازمان‌‌ها و مؤسسات وابسته بدولت که بر حسب وظیفه سمت نظارت یا سرپرستی یا ارشاد یا ‌مداخله در اداره امور شرکتها یا اتحادیه‌‌‌های تعاونی را دارند تابع قوانین و مقررات دیوان کیفر کارکنان دولت خواهد بود. ‌ماده ۱۲۳- شورای رسیدگی و داوری در اختلافات تعاونیها مکلف است رأی خود را حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ وصول پیشنهاد وزارت تعاون و ‌امور روستاها در مورد انحلال صادر نماید، آراء صادره قطعی و لازم ‌الاجراء است.